18.8.13

Jamie Family magazine

Iris


Voel je 's avonds ook al de herfst die komt gluren? Die lange grote vakantie is weer bijna voorbij. Ik ga je nog niet direct aan schooltassen doen denken maar wel al een beetje aan brooddozen en heel veel lekkers om er in te steken. Jamie magazine ligt vanaf nu met een speciale Family editie in de winkel! Meer dan 100 recepten om de terug naar school maand lekker te doen smaken en veel blije gezichten aan tafel te zien.


Een aantal bloggers mochten het al inkijken en er iets over schrijven en bij mij zat hij ook in de bus. Het is weer een heel leuk magazine geworden, prachtige foto's zoals altijd bij Jamie en heel toegankelijke recepten met vooral heel veel smaak!

De 'out of the box' broodtrommels ideetjes zijn zalig! Daar zal zelfs de moeilijkste eter van de familie niet aan kunnen weerstaan: courgette bonbons, frittata rolletjes... Het zijn ook perfecte recepten voor een kinderfeestje!


Het artikel over suiker in eten doet je echt eens nadenken over wat we allemaal kopen en koken, niet alleen voor je kind maar ook voor jou. Af en toe zo eens aan herinnerd worden doet je de volgende keer toch wel wat bewuster food shoppen.

Er staan ook weer heerlijke veggie recepten in: als je me met een grote bos prei in de boodschappentas ziet lopen dan is het niet omdat ik soep ga maken, maar omdat de prei met feta en (ik verklap nog niet wat er in zit) vinaigrette zo een heerlijk recept is! De recepten met granen hebben me ook op ideetjes gebracht, dit is echt niet alleen een magazine voor families met kinderen, ik lust ook wel eens een granenwafel met kersen!


Goed ook voor de mama's dat er lekkere comfort food recepten in staan met minder vet, die vakantie kilo's zullen er zo wel weer afvliegen. Laat de herfst maar komen, als er vispastei of mexicaanse chili met kip op tafel staat ben ik er klaar voor.

Wat een leuke reportage over Maastricht, die viel hier ook direct in goede aarde: 'hoe ver is dat met de trein', 'kunnen we daar ook een nachtje logeren', 'gaan we zeker ook die ijsjes eten op de foto'. Vragen van enkele enthousiaste tiener neefjes die al direct een weekendje in september aan het plannen waren. En een tante en een mama die op alles ja zaten te knikken, want die willen ook heel graag eens naar Maastricht!

In de Jamie Family staan ook veel recepten die kinderen zelf kunnen maken, van ontbijt tot soep en vis. Er werd hier direct in de keukenkast van mama gekeken of er een gepaste schotel was voor dat supereenvoudige Mexicaanse gerecht. Wat zo leuk is aan deze Jamie Family is dat er ook wereldkeuken recepten in staan. Kinderen moeten niet altijd worst en aardappelen eten, er zijn zoveel smaken te ontdekken!


Jamie Magazine Family ligt nu in de winkel voor 5,99

1 opmerking:

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar