23.7.13

Zon in je bord

Els

Vorige week heb ik mijn zus verrast met deze heerlijke zomerschotel. De tafel stond vol en toch had ik niet lang in de keuken hoeven staan. 


Niets lekkerder dan groentjes in de oven roosteren en zoete aardappel hoort daar altijd bij! Venkel heb ik Iris een paar jaar geleden leren eten, ze lustte dat niet maar vraagt er nu altijd naar!
De rode rijst is bio en fairtrade en vind je in de wereldwinkel, zalig om zoveel kleur op de tafel te toveren. Voor de vis heb ik ook rood gekozen: mijn lievelingsvis, ik zou het een zomer lang kunnen eten: rode mul!

De eetbare bloempjes en groenten komen van mijn favoriete bioboer die nu ook een mooie winkel heeft bij de Dageraadplaats: Biohofke, binnenkort schrijf ik er wat meer over. 


Rode rijst met linzen

Ingredi禱nten
rode rijst
blik linzen
limoen
verse bieslook
verse munt

rest van het gerecht:
zoete aardappel
venkel
radijsjes
tomaten
postelein
rode mul
lamsoortjes
eetbare bloempjes

Kook de rode rijst volgens aanwijzingen verpakking en laat afkoelen. Spoel de linzen goed onder koud stromend water en warm ze eventjes op. Haal van het vuur en strooi er de gewassen en gehakte kruiden over, beetje limoen zeste en enkele flinke knepen limoensap. Laat samen afkoelen. 
Voeg de linzen met kruiden bij de rijst en werk af met versgemalen peper.  Snijd de tomaatjes in stukjes en schep door de rijst.

Rooster de venkel en zoete aardappel in de oven. Bak de rode mul kort aan in boter, kruid met peper en fleur de sel en bak de lamsoortjes even mee. 

Schik alles op een bord, doe er de radijsjes en postelein bij en versier met eetbare bloempjes.
smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar