28.7.13

Zoete pepers met feta en couscous

Iris 

Ik heb al jaren de Greek doctor's diet book in mijn boekenkast staan en nu denk ik elke zomer dat ik op dieet ben als ik Griekse keuken klaarmaak. Wishful thinking natuurlijk met die fles rosé erbij, maar wel heel lekker en instant vakantiegevoel.

Ooit, heel lang geleden hebben we dit gerecht op het eiland Chios gegeten en telkens ik die rode puntpepers in de winkel zie liggen moet ik terugdenken aan die prachtige vakantie!


Zoete pepers gevuld met feta en couscous

Ingrediënten
2 rode zoete pepers
couscous
feta kaas
bladpeterselie
groene olijven
olijfolie
citroen

Maak couscous voor twee personen. Giet er een eetlepel olijfolie en vers citroensap door en voeg fijngesneden olijven, versnipperde bladpeterselie en verkruimelde feta aan toe. Ik kruid nog wat bij met versgemalen zwarte peper, maar hoeft niet.
Snij de top van de pepers en snij er ook de zaadlijsten uit. Vul de pepers helemaal met de couscous mengeling.
Verwarm de oven op 200°. Leg de gevulde pepers in een ovenschaal en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
Bak in de oven gedurende 15-20 minuten, ik heb ze zelf iets langer ingelaten, hangt af van je oven.

Heel lekker met geroosterde zoete aardappel en rucola!


2 opmerkingen:

  1. Hallo! ik kom op jullie blog ook eens kijken na jullie commentaar op het Kinfolk evenement en wat zie ik hier? nu net het recept dat ik nodig heb na mijn aankoop van rode puntpepers vrijdag... ziet er lekker uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. smakelijk Annemarie! laat ons weten wat je ervan vond! groetjes van de zussen

    BeantwoordenVerwijderen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar