31.7.13

Terrasjes in Antwerpen - 2

Iris

Deel 2 van onze terrasjes special neemt je mee naar enkele rustige plekken om de drukke stad te ontlopen:

Take 5 minutes in Paris

Als het allemaal te druk wordt voor shopping en de namiddagzon zo fel brandt, ben ik nergens liever dan in de rustige tuin van Take five minutes in Paris. Met laaghangende takken waar zomerbriesjes door fluiten en stoeltjes en parasols die wel props hadden kunnen geweest zijn uit een Franse film van de jaren zeventig. We zijn deze zomer dan wel niet in het echte Parijs geraakt, in deze tuin zie je ons vaak terug!
Ideale plek voor een date met je amour, helemaal achteraan ziet niemand je. Let's keep that a secret.

Kloosterstraat 50
2000 Antwerpen

22B

Een paar tramstops weg van alle winkels ligt een 22B Zoet, Zout en zo. Het doet me aan leuke museumcafés in London denken: kantinestijl zelfbediening maar wel een toonbank vol met duurzaam en local. Salades, soepjes, pasta's, je kan het terplekke opeten of meenemen. Ook heerlijke keuze in foodie spullen: lekkere olies, speciale bieren, confituren, ik zou hier alles kunnen kopen. Een plaats ook om de ganse dag op de (gratis) wifi te zitten met een grote pot Kusmi thee. Achteraan is een koerke met leuke tuinzetels en hoge bamboestruiken waar je op hete dagen niet vlak in de zon hoeft de zitten. Ze verkopen er ook de moonpop ijsjes. Ik ben fan!
Wel nog gesloten tot 19 augustus. Maar september kan ook nog warm genoeg zijn voor een moon pop!

Sint-Vincentiusstraat 22b
2018 Antwerpen

De Dikke Kat

De Dikke Kat is een koffie en lunch plek in de Kasteelpleinstraat, perfect voor als je gedaan hebt met shoppen in de Nationalestraat. Ik heb de kat niet gezien, maar wat ik wel vond waren stapels weekendkranten magazines - ik kon wel een week blijven om alle magazines te lezen waar ik al maanden geen tijd voor heb gehad! en soda's op het menu! Waar vind je die nog aan deze kant van de oceaan? mmm, de peer en kaneel soda was de perfecte dorstlessen. Achteraan is een klein terrasje, maar weet niet goed of je daar veel zon ziet. Ik zet het hier vooral bij omwille van de stapels leesvoer!

Kasteelpleinstraat 26
2000 Antwerpen

22B                                    5min in Paris                         Dikke Kat


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar