30.7.13

Terrasjes in Antwerpen - 1

Iris

Ik kan daar zo kinderlijk blij van worden: nieuwe plekjes ontdekken in een stad. Toen ik in London woonde nam ik vaak in het weekend de Tube en stopte in een station waar ik nog nooit afgestapt was en dan straatje in, straatje uit wandelen en zo op de leukste koffiehuisjes, buurtwinkels en eetplekjes botsen.
Dat 'uitstappen en wel zien waar we komen' gevoel is er in Antwerpen zo niet, ik ken de meeste straten en pleinen wel al na vijf jaar hier wonen, maar zo maar rondlopen en nieuwe en oude plekken (her)ontdekken kan mij nog altijd dat blij gevoel geven.

Het is heel erg druk geweest met ons boek de laatste maanden, maar een paar weken geleden was het eindelijk wat rustiger ademen en ben ik zalig van de zon gaan genieten op deze 12 terrasjes.
Vandaag deel 1:

Perruche                                       Mampoko                                       Normo

Perruche
Voor al wie graag naar de weekendmarkten gaat op het Theaterplein, dit is een heerlijke koffie en broodjes plek met leuk hoekterras. Ideaal ook voor 'het einde van de maand budget' want de broodjes zijn hier zo groot dat je ze bijna niet opkrijgt en op sommige avonden is er een verrassend lekker 'volkskeuken' menu aan studentenprijzen.

Oudevaartplaats 60
2000 Antwerpen

Mampoko
Mijn 'altijd goed en lekker' plek in Antwerpen. Sommige plekken zijn leuk in de winter en andere in de zomer, bij Mampoko ga ik graag elk seizoen: de heerlijke namiddag zon voelen op het terras of knus binnen zitten op een regendag en de wereld zien passeren door de hoge ramen.  Als ik een zware dag gehad heb en ik echt geen zin heb om te koken, kom ik hier graag eten. Het bestaat al een eeuwigheid in Antwerpen, maar heeft nog nooit ontgoocheld, altijd super vriendelijke bediening en het perfecte bistro gevoel.
Een van onze favoriete ontbijtplekken ook in Antwerpen.

Amerikalei 8
2000 Antwerpen

Normo
Er zijn de laatste jaren in Antwerpen heel wat nieuwe koffieplekken gekomen, waar ze echt wel weten hoe een perfecte koffie te zetten, maar de aller, allerbeste beste koffie heb ik gedronken bij Normo. De koffiebonen worden ter plekke gebrand in een prachtige machine die tussen de tafels staat. Als je bij Normo binnenkomt word je omringd door een wolk van zalige koffiegeur. Als je meer wil weten over de kunst van koffiemaken moet je bij Normo zijn, hier wordt met passie koffie opgegoten in filters, zoals vroeger mijn oma deed, ik ga er later nog een lange blogpost aan wijden want er is zoveel over deze leuke plek te vertellen. Het terras zijn enkele houten banken op het Conscience plein en ook hier is het zalig genieten in het zonnetje van een perfecte koffie. 

Minderbroedersrui 30
2000 Antwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar