22.7.13

Ramen noedelbar in Gent

Ik was er zo aan voorbijgelopen. Toegegeven het was aan het miezelen en ik had geen paraplu bij dus  'hoofd in de lucht' liep ik niet rond, maar toch, het is een klein beetje zoeken naar Ramen Noedelbar. Als je op het einde van de leuke Oudburg en nog vóór Simon Says bent, goed kijken naar een dubbel raam met zwarte deur naast. Het raam zou wel eens bedampt kunnen zijn van de heerlijk stomende soepjes binnen aan de bar.


Dit eethuis doet me helemaal weer dromen van reizen door Indonesië en China: die hole in the wall plekken met enkele plastiek stoeltjes op de stoep waar je in 5 minuten de best meal of your life eet.
Het is hier wel ook piepklein, maar geen plastiek stoeltje te bespeuren, integendeel, het interieur zou zo uit London, Soho geplukt kunnen zijn. De prachtige stijlvolle inrichting met bleekhouten latjes van plafond tot bar komen van designers Studio Simple.
Er staan een drietal stoeltjes aan het raam en dan enkele aan de bar. Je moet er op tijd bij zijn want het zit hier in een mum van tijd vol, maar dat is dit heerlijke street food wel waard.


Het menu wisselt maandelijks, ik was net een weekje te laat voor de door velen aangeraden gyoza's en zal dus écht wel moeten terugkomen. Alles wordt voor je aan de bar klaargemaakt, je neus wordt al heerlijk geprikkeld door de verse koriander en soyasaus en al dat chop chop en die knisperende wok doet je nog meer honger krijgen.


Vietnamese buns, Singapore Laksa, Thaise papaya salade, Japanse ramen, Chinese noedels, de waaier van Oosterse street food wordt hier volledig uitgeklapt. Aan de bar zat een rij de ramen soepjes te slurpen: een kom stevige bouillon met dunne noedels en toppings zoals stukjes geroosterd vlees of tofu, koriander, pijpajuintjes en chili. Hier kan je gerust het kommetje aan de mond zetten om het laatste slokje leeg te drinken. Altijd zo fijn te zien als mensen met zoveel smaak eten.
Ik koos deze keer voor de gestoomde Taiwanese buns met spicy tofu en spinazie: ze zijn wat zoetig die broodjes en samen met de pikante vulling een heerlijke smaaksensatie.


Ramen Noedelbar
Oudburg 51
9000 Gent
Di-Zat 1200-1500
Map

2 opmerkingen:

  1. Waw, wat ziet dat er allemaal mooi uit! Die borden alleen al. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja wij vinden dat ook zo een leuke kommetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar