19.7.13

Mastelle & Co

Bagels in New York, baguettes in Parijs, panini's in Rome en nu mastelles in Gent!

Al wie ooit naar de Patersholfeesten geweest is, zal ze wel al eens gegeten hebben: Gentse mastellen. Ronde zachte broodjes met een vleugje kaneel en een deuk in het midden. Ze worden met boter en bruine suiker besmeerd en dan tussen twee stukken alumiumfolie 'gestreken'. Ja, met een strijkijzer!

Zalige zoetigheden zijn het en nu moeten we niet meer wachten op de volksfeesten van Gent: sinds een paar maanden maakt Younes Benzaza elke dag mastelles in het meest sympathieke winkeltje van Gent: Mastelle & Co.


Nog geen 1 m² groot is deze kiosk in de Jan Breydelstraat, maar wat een energie en enthousiasme straalt de mastellen maker uit! Zonder strijkijzer helaas, maar met een panini rooster komen ze ook 'gestreken' te voorschijn om zo uit het vuistje op te eten. Hier word je blij van! De geur van chocolade en bruine suiker samen met de meest enthousiaste lach van Gent nodigen je zo uit om zo een mastelle te proeven.

Ik heb de bruine suiker variant geproefd en genoten als een vijf-jarige die een pannenkoek eet voor zijn verjaardag, maar binnenkort staan er ook hartige mastelles op de krijtborden: zalm en cream cheese of eentje met brie? Je kan je al inbeelden hoe heerlijk dat gaat zijn op een kaneelbroodje.

Vanaf nu voor mij geen bezoekje aan Gent zonder eens bij Mastelle & co langs te gaan!


Mastelle & Co
Jan Breydelstraat 32
9000 Gent
Openingsuren: hou de Facebook pagina in het oog!
Map

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Dringend nog eens een dagje Gent reserveren in mijn agenda!

    BeantwoordenVerwijderen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar