20.7.13

Kroketjes bij Pure Daphne

Iris

In Nederland vind je ze overal, maar in België is Daphne Aers de eerste met een kroketrestaurant.
Daphne is vooral bekend van haar deelname aan Beste Hobbykok van Vlaanderen (VTM) een paar jaar geleden en heeft een bedrijf van artisanale kroketten die in winkels verkocht worden. Maar nu kan je de kroketten in haar eigen restaurant gaan proeven. In het centrum van Gent, dicht bij de Veldstraat, de perfecte snelle hap voor een dagje shoppen.

Dit is geen kroketbar zoals je ze zou voorstellen, maar wel knus ingericht, loungy style met bistro stoeltjes en stijlvolle zwarte tegeltjes aan de bar waar de kroketten gefrituurd worden.
Ik was alleen toen ik de kroketten ben gaan proeven en heb vooral een ontzettend vriendelijke bediening ervaren, die me niet acheraan in een hoekje gezet heeft, maar gezellig in één van de lederen lounge zetels aan het raam. Altijd een pluim waard om zo attent bediend te worden als je alleen gaat eten.


Ik kon moeilijk kiezen welke kroket te nemen (kreeft of geitenkaas met spek, mmm) en ben maar voor de schotel minikroketjes gegaan. Je kan kiezen tussen 12 of 6 stuks, altijd goed voor een kleine of grote honger. Je kan ook een tapas bordje nemen en dan zijn de vullingen meer mediterraans (feta en olijf, chorizo).

De mini garnaalkroket die op mijn bord lag - toch altijd een goeie maatstaf - was super lekker. De kroketjes kwamen nog met een klein slaatje. Je kan de kroketten ook meeenemen en al wandelend langs de Leie op eten en dan worden ze in een broodje geserveerd.


Pure Daphne
Gebroeders Vandeveldestraat 3
9000 Gent
T 09 278 22 80
Maandag gesloten
Map

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar