26.7.13

Gin tonic pop-up bar in Knokke

Iris

Voor alle chançards die nu aan de kust zitten: dit is een must om een mooie zomeravond mee af te sluiten: de Imagin bar van Bombay Sapphire. 

foto Johan Van Droogenbroeck
In een voormalige antiekzaak aan de Elisabethlaan in Knokke is een prachtige bar ingericht met hoekjes en kantjes om in te verdwalen. De oosterse kamer met chinese lampjes, de afrikaanse kamer brengt je helemaal in out of Africa sfeer, een prachtige houten bar die zo uit Broadwalk Empire kan komen en boudoir stijl chaises longues om als lady of the house op jouw personalised gin & tonic liggen te wachten. Tussen de maritieme en koloniale elementen staan de prachtige turqouize flessen van Bombay Sapphire en stolpen gevuld met kruiden en botanicals die je terug vindt in hun gins: jeneverbessen, citroenschil, iriswortel, koriander, amandelen, zoethout, cassia schors, ...
Het was in 1987 dat Bombay Sapphire de gin wereld op zijn kop zette en op de markt kwam met de iconische blauwe fles. De laatste 10 jaar is er in Spanje en UK een echte gin explosie geweest met originele combinaties en nieuwe smaken. De tonics zijn dezelfde weg opgeslaan en het aanbod wordt alsmaar groter. Fijn te zien dat er in België de laatste jaren ook zoveel aandacht aan wordt besteed en er zo leuke pop-up evenementen als Imagin kunnen komen.

foto Johan Van Droogenbroeck

foto Johan Van Droogenbroeck
Bombay Sapphire heeft altijd samengewerkt met designers, 'infused with imagination' is hun catchphrase en de imagination hebben ze voor hun bar in Knokke gehaald bij het kruim van bartenders en creatieve foodies. Elke donderdag komen twee gin créateurs hun gin verbeelding voorstellen. 
Gisteren waren het koffiebrandster en thee expert Eveline Hoorens en de mixoloog van cocktailbar Josephine's, Dieter Van Roy, die hun creaties kwamen maken en toelichten voor ons. Als gin & tonic lover zijn dit natuurlijk hoogdagen voor mij en beide gin cocktails hebben me nieuwe gin hemels doen ontdekken, dat beloofd voor de komende donderdagen! 

Met de gin geschiedenis in het achterhoofd heeft Dieter Van Roy een cocktail gemaakt onder het motto 'a shot of Bombay and Fevertree a day keeps the doctor away'.  Dieter: “Ik kon het niet laten een een eigenwijze draai te geven aan het aloude moraliserende spreekwoord én aan de originele Gin & Tonic. Omdat kinine - tonic dus - oorspronkelijk aangewend werd als medicijn, keerde ik terug naar die idee en serveer ik mijn Gin & Tonic in een spuit."
Deze cocktail vraagt wat interactie: je krijgt een groot bol glas met drie ijsblokjes in en daarbij een grote spuit gevuld met net genoeg gin voor jouw glas. De smaken zitten in de ijsblokjes verwerkt: limoen, lavendel en kaneel met zoethout. Zalig! Hier kon ik de ganse avond van blijven genieten.


Foto's Johan Van Droogenbroeck

Evelien Hoorens geeft haar cocktail een passionele vrouwelijke toets met veel rood en een vleugje zoet: een gin cocktail met thee van rode vruchten en vuurrode ijsblokjes van hibiscus. Maar ook met kunst, in de Hinky Pinky Robby zitten kunstwerkjes van haar en haar man Panamarenko. Evelien: "Het theehoudertje dat ik hiervoor aanwendde, heet Robby: een verwijzing naar de Arlikoop; een robotachtig kunstwerk dat ik samen met mijn man ineenknutselde. Het eerste deel van de naam refereert naar een ander kunstwerk van hem: de knalrode Hinky Pinky Prova Car.”
Deze cocktail komt met een eigen 'bouquet garni' van bieslook bloemen, rozemarijn, sinaasappeltijm en salie in bloei en smaakt zo knap als het eruit ziet!


Foto's Johan Van Droogenbroeck

Ik wou dat ik elke donderdagavond kon langsgaan, er komen nog gin cocktail pareltjes aan van o.a. Dominique Persoone (chocolate king), Paul Morel (barman - Pure C), Peter De Clercq (chef en BBQ artist) en zelfs een parfumeur: Olivier Kummer. 
Elke gin creatie is verkrijgbaar op de kaart. Imagin bar is open van donderdag tot zondag en dat tot 1 september. Je moet wel even reserveren via telefoon of op hun website.

Imagin
Elisabethlaan 178
8300 Knokke
Open van donderdag tot zondag (16u00-22u00)
0468 15 60 22
reserveren via email: cocktails@imaginknokke.be
Map
Website 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

dankjewel voor je bericht! groetjes van de yummyblogsister

Kijk ook eens naar